September - Oktober 2010
Sid 42

September 2010
 

650. "Bounty" (The Grave Tattoo) av Val McDermid
Alfabeta pocket 2007 (© 2006) Sidor 430  XX
"I engelska Lake District spolar kraftiga sommarregn fram ett två hundra år gammalt lik med makabra tatueringar. Kan det vara Fletcher Christian, den berömde myteristen från Bounty, som enligt ryktet återvände hem till Lake District i hemlighet? En undangömd dikt av William Wordsworth kan innehålla sanningen om liket i mossen.
 Lockad av det okända eposet lämnar Jane Gresham, litteraturvetare och Wordsworth-specialist, sin sjaskiga Londonförort och beger sig till Lake Districts storslagna omgivningar. Hon är dock inte den enda med intresse för ett försvunnet manuskript som är värt både berömmelse och stora summor pengar. Någon är beredd att döda för att hinna före henne..."
Läst 31 augusti - 5 september 2010
Den här boken är nog den som lämnat mig mest oberörd av de böcker jag läst av Val McDermid tidigare, som var Andras plåga (+) Dödsdomen (+) Imitatören (+) Ett fjärran eko (+). Bounty är helt enkelt inte alls lika spännande som de andra böckerna varit.
 

651. "Vittnet" (The Witness) av Sandra Brown
Richters 2001 (© 1995) Sidor 360  XX
"Kendall Burnwood lever ett stilla liv i Prosper i amerikanska södern. Hon älskar sin man Matt och uppskattar sin svärfars omtänksamhet. Hon är gravid med deras första barn, och lyckan är fullständig.
 Men skenet bedrar, och en natt konfronteras hon med den fruktansvärda sanningen. Hon ser sin man och sin svärfar tillsammans med en grupp män mörda en oskyldig pojke. De tillhör Ku Klux Klan, och de ser det som sin rättighet att rensa staden från oliktänkande människor.
 Kendall flyr chockad från staden och kontaktar FBI för att få hjälp. Men när hon kommer i konktakt med FBI-agenten John McGrath kräver han att hon ska återvända till Prosper för att peka ut Ku Klux Klanmedlemmarna. Kendall vägrar. Hon har sin nyfödde son att tänka på, och hon vet att klanen kommer att mörda henne om hon återvänder. Men FBI tvingar henne och de påbörjar resan söderut. På vägen råkar de ut för en bilolycka, och Kendall ser sin chans att fly. John McGrath har förlorat minnet, och Kendall berättar en uppdiktad historia för honom och sjukhuspersonalen. Hon säger att John är hennes man och att de är en helt vanlig familj. För FBI är det som om de har försvunnit från jordens yta, och Kendall förbereder sin och barnets flykt.
 Under tiden letar Kendalls man och Ku Klux Klan efter Kendall. Hon har förrått dem och förtjänar att dö..."
Läst 5 - 8 september 2010
Förra månaden läste jag Förtärande eld av Sandra Brown och trodde då att jag inte hade läst någon av hennes andra 50 böcker. Men efter en titt i bokhyllan, så hittade jag denna Vittnet, som jag tidigare läst år 2001. Nu har jag läst om den och vad tyckte jag nu? Då var den säkert jättespännande, men som vanligt gnager tidens tand på gamla verk. Inga mobiltelefoner existerar, utan folk får gå genom "vatten och eld" för att hitta en fast telefon och sånt känns ju rent föråldrat idag!
 Baksidestexten kunde jag inte skriva av, för där vimlade det av felaktigheter och det gillar jag inte!
 

652. "De rättfärdiga" (The Righteous Men) av Sam Bourne
Wahlström & Widstrand 2007 (© 2006) Sidor 433  XX
"En tonårig datahacker stryps i Mumbai. En högerextremist dödas i ett avlägset skjul i Montanas obygder. En välbärgad affärsman mördas i Thailand. En hallick i Brooklyn hittas knivhuggen till döds och mystiskt inlindad i en brun svepning. Fler riskerar att mördas och det är upp till Will Monroe, färsk journalist på New York Times, att stoppa det.
 Men Monroes efterforskningar ger honom snabbt ett antal ljusskygga fiender som kidnappar hans fru och håller henne fången i de judiska kvarteren i New York. I ett desperat försök att finna ett samband mellan morden och att rädda sin fru, tar han hjälp av sin gamla flickvän, TC, en excentrisk konstnär och kabbalaexpert.
 Medan antalet döda stiger följer de ett spår som obönhörligen leder till gamla texter innehållande en profetia med löfte om att rädda eller göra slut på världen.
 Vad kommer att hända när den hemlighet som har hållit världen i säkerhet i tusentals år avslöjas för alla?
 I De rättfärdiga, en intensiv thriller fylld av action, gåtor och spänning, tar Sam Bourke läsaren djupt in i religionens dolda värld. Det är en berättelse som är lika skrämmande som den är underhållande - omöjlig att lägga ifrån sig."
"Sam Bourne är en pseudonym för den brittiske journalisten Jonathan Freedland."
Läst 9 - 12 september 2010
Nja, den här boken påminde mig till viss del om Dan Browns Da Vinci koden (som jag inte gillade) och efter ett tag blev jag också less på De rättfärdiga!  Även här är det religionen som står bakom det mesta, så även morden! Lägg till en massa invecklade symboler med cirklar och streck, som givetvis har en högre betydelse som ingen vanlig människa begriper, kodade sms som också i sig är gåtor som ska vändas och vridas på. Lite spänning i slutet bara, men det räcker inte för mig!
(I bokhyllan hamnar den en bok ifrån just Da Vinci koden! *s* Jag sorterar efter författarnamn)
 

653. "Den oändliga planen" (El Plan Infinito) av Isabel Allende
Norstedts 1993 (© 1991) Sidor 481  XX
"-Det finns varken misslyckande eller framgång. Greg, det är sånt som gringos har hittat på. Man lever, helt enkelt, så gott man kan, en bit varje dag, det är en resa utan mål, det som räknas är själva vägen.
 Som liten pojke lever Gregory Reeves i en tillvaro vars fasta punkt är en lastbil målad i regnbågens färger och försedd med skylten DEN OÄNDLIGA PLANEN. I den färdas hans far, som är predikant och konstnär, hans mor och syster samt Olga, en väninna från Ryssland som behärskar spådomskonst. De säljer hopp till de fattiga spansktalande invandrarna i Kalifornien.
 Isabel Allendes stora och generösa roman berättar om hur Gregorys liv gestaltar sig efter denna genomgripande upplevelse av frihet, lättvunnen optimism och stora tankar. Han växer upp i en förort till Los Angeles. Den domineras av immigranter från Mexico som vårdar vardagen och gemenskapen i familjen. Samtidigt växer nya kulturer fram just här, i Los Angeles och San Francisco, decennierna efter andra världskriget och McCarthy-eran. Den målade lastbilen med predikanten förebådar hela 60-talets samhälle med flower-power, droger och fri sexualitet innan Vietnam-kriget hugger sitt djupa spår i USA och jakten efter karriär och eget välstånd tar sin början igen."
Läst 13 - 20 september 2010
Märkligt att läsa en så pass "gammal" bok som den här, när vissa delar av den lika gärna kunde rört dagens diskussioner om fattigdom och utanförskap inför vårt riksdagsval som nyligen genomförts.
Många olika människor beskrivs i boken och en ganska intressant handling. Det som slog mig var att hon skrivit så långa stycken, ofta var det sida upp och sida ner utan avbrott. Det kändes lite grann jobbigt och det var lätt att tappa bort sig.
Jag läste Isabel Allendes Ödets dotter redan år 2003, men minns fortfarande brottstycken ur den och jag tyckte den var läsvärd då.
 

654. "Gisslan" (The Fury of Rachel Monette) av Peter Abrahams
Richters 1984  (© 1980) Sidor 351  XX
"Rachel Monette har allt en kvinna kan önska sig - en man hon älskar, en underbar son, ett intressant jobb - ända tills hon en dag kommer hem och finner sin man mördad och sin femårige son försvunnen.
 I stället för att låta sitt liv slås i spillror grips hon av ett våldsamt raseri och bestämmer sig för att hon till varje pris ska finna gärningsmannen. Och hon skyr inga medel för att få sin son tillbaka.
 Vid en genomgång av sin mans papper upptäcker Rachel att en del av hans förflutna hittills varit okänt för henne, och att hon där kan finna nyckeln till gåtans lösning."
Läst 21 - 25 september 2010
Nu började det tunnas ut på nya böcker i min hylla, så jag tänkte läsa om lite gamla för att se om de håller än idag. Gör de det, får de stå kvar, annars åker de bort. Den här boken ska definitivt bort!
 Det var så mycket som jag tyckte var konstigt i början på boken, som t ex att en dam kommer och dammsuger vardagsrummet där Rachel sitter och ska bli förhörd av en kommissarie, strax efter att Rachels make har mördats där i hemmet och pojken blivit bortrövad från förskolan. Damen dammsuger alltså på brottsplatsen! Lika märkligt i denna situation är när kommissarien blir utkallad ur rummet och sen kommer tillbaks och börjar prata med Rachel om VÄDRET!!!??
Detta var författaren Peter Abrahams första bok, som han länge velat skriva och sa upp sig från sitt jobb som TV-reporter för att kunna göra. Han blev sen författare på heltid och Gisslan fick ett strålande mottagande och litteraturskribenterna i USA var eniga om att en ny författarstjärna var född.
Första gången jag läste denna var år 1984.
 

655. "Falskt spår" (Red Message) av Peter Abrahams 
Richters 1987 (© 1986) Sidor 355  XX
"Teddy föddes i Kina men blev redan som baby föräldralös och omhändertagen av ett amerikanskt missionärspar, som lät honom växa upp i USA, där han som vuxen blivit världsberömd matematiker och kollega till den vackra historieläraren Beth.
 När Beth och Teddy bott tillsammans i ett år i San Francisco blir de lyckligt medvetna om att de ska bli föräldrar och bestämmer sig för att äntligen gifta sig.
 Kvällen före bröllopet inträffar något mycket oväntat - en kvinna som påstår sig vara Teddys mor uppenbarar sig i deras hem. Och när Beth vaknar på sin bröllopsdags morgon upptäcker hon att Teddy är försvunnen.
 När han inte heller dyker upp till bröllopsceremonin börjar Beth ana oråd och fasar för det värsta. Hon inleder genast ett desperat och riskfyllt sökande, som för henne till olika platser i Kalifornien och ända bort till Kina - bara för att finna att de flesta spår hon fått är falska..."
Läst 25 - 26 september 2010
Ja, den här boken hade Peter Abrahams lyckats betydligt bättre med! Inga sådana konstigheter som jag tyckte det var i Gisslan.
 Kom på mig med att nästan sträckläsa för att jag ville ha reda på vad som var sanning eller inte. Så det får väl bli en tummen-upp i alla fall. Nu ska jag läsa den tredje och sista jag har av Peter Abrahams.

Den här boken hade jag läst första gången 1987.
 

656. "Försvunnen" (Hard Rain) av Peter Abrahams
Richters 1989  (© 1988) Sidor 356  XX
"35-åriga Jessie Shapiro blir fruktansvärt arg när hennes 10-åriga dotter, Kate, inte kommer hem i tid efter att ha tillbringat ett veckoslut med sin far. Men när det står klart för Jessie att både hennes dotter och före detta man har försvunnit spårlöst övergår ilskan i krypande oro. Polisen tror dock att det hela rör sig om en vårdnadstvist och tar det inte så allvarligt, men Jessie vet bättre och sätter själv igång ett desperat sökande efter sin lilla dotter.
 De få ledtrådar hon har att gå efter för henne från hemmet i Kalifornien till ett ödsligt ställe bland bergen i Vermont, där Jessies före detta man bodde under sin studenttid. Och det är i Vermont Jessie börjar inse att en fruktansvärd hemlighet ligger bakom Kates försvinnande, något som hände för länge sedan men som innebär ett stort hot mot hennes dotters liv..."
Läst 26 - 29 september 2010
Kanske inte lika spännande som Falskt spår av Peter Abrahams, men ganska hyfsad ändå, efter så här många år. Läste den första gången i september 1989.
Har roat mig med att skriva ner några grejer som jag tyckte återkom i två eller alla av de här tre böckerna jag läst av Peter Abrahams:
1. Pappan/Mannen är föräldralös
2. Någon försvinner (Två barn, två pappor/män)
3. Judar eller något annat judiskt förekommer
4. Mamma blir mördare (2 av böckerna)
5. Någon blir drogad/sövd
6. Kvinnan blir kallad raring/stumpan (i två)
7. Någon tappar kläder! (Två när de springer, tröja resp. kjol! I ett fall är alla kläder borta.)
 

Oktober 2010

657. "Lady på luffen" av Barbro Leggat 
Richers 2005  (© 2003) Sidor 272  XX
"Nervös men triumferande anländer Barbro till London. Hon har äntligen vågat genomföra sin dröm. Sagt upp sig, hyrt ut lägenheten, pussat barnbarnen adjö... Nu väntar äventyret! Ett helt år i London! Det blir ett år av jubel och frustration, av fniss och svordomar och upptäcksfärder...
 Lady på luffen handlar om kärleken till en luggsliten, underbar och häftig storstad - och om en medelålders kvinna som vågar lämna tryggheten och söka äventyret."
 "Barbro Leggat, journalist och kåsör, har varit Londontokig sedan tonåren. Efter en fabulöst galen tid som au-pair på  60-talet fick hon London i blodet och har sedan dess inte kunnat hålla sig därifrån."
Läst 30 september - 2 oktober 2010
Snäll liten bok som mest handlar om mat, dricka på pubar/hemma och ett ständigt jagande efter lägenheter som alla är fruktansvärt dyra i London och så shopping på det. Ganska tråkig bok i mina ögon.
 

658. "The Heroin diaries - Spillror ur ett rockstjärneliv"
(The Heroin Diaries - A year in the life of a shattered rock star)
av Nikki Sixx med Ian Gittins
 
Pocketförlaget 2009 (© 2007) Sidor 413  XX
"I en av de mest unika missbruksbiografierna som någonsin publicerats delar Mötley Crües ledare Nikki Sixx med sig av sina fängslande dagboksanteckningar. När Mötley Crüe var som störst och befann sig på toppen av karriären, fanns det ingen drog som Nikki Sixx tvekade att använda. Dagar i sträck befann han sig i en kokain och heroinbaserad dimma. Han upplevde "toppar" men också dalar som drog honom ända ner till avgrunden. Under dessa år skrev han flitigt och öppenhjärtigt dagbok som avslöjar stunder av eufori och glädje men också stunder av paranoia och ångest.
 Här får vi följa Nikki Sixx fullständigt fängslande och gripande dagbok under det år då han föll till den absoluta botten - för att sedan fatta det tappra beslutet att resa sig och börja leva igen.
 Dagboken kompletteras med nyskrivna och träffande kommentarer från dem som var med och från Nikki Sixx själv."
Läst 3 - 5 oktober 2010
Om den förra boken jag läste var en snäll tantbok, var den här det värsta man kan tänka sig! Vilket eländigt liv! Pengar skapar definitivt ingen lycka! Det är ibland faktiskt plågsamt att ta sig igenom Nikki Sixx dagboksanteckningar och hur måste det då inte varit att leva ett sådant liv! Förvånansvärt att han lyckats skriva överhuvudtaget genom drogdimmorna! Det som faktiskt gör boken intressant är de nyskrivna kommentarerna av både honom själv och av människor i hans närhet. Jag erkänner att jag inte visste någonting om Nikki Sixx tidigare och har nog aldrig någonsin lyssnat på någonting av Mötley Crüe heller. Det genomgående i boken är i grunden den lilla pojken som blev skyfflad hit och dit av sin mamma (om det nu var så?) och oönskad av sin pappa. Skönt att han till slut lyckades att ta sig ur den här depraverande livsstilen!

 

659. "Arvet" (Windfall) av Desmond Bagley 
Albert Bonniers 1985 (© 1982) Sidor 295  XX
"Ben Hardin, en medelålders, luggsliten fd CIA-agent, har just avslutat ett uppdrag. Han har letat rätt på Henry Hendrix, ende arvingen till sydafrikanen och mångmiljonären Adrian Hendrix, och för honom till sin uppdragsgivare i New York. Istället för en utlovad bonus i form av en generöst svällande bunt dollarsedlar får han utan minsta förklaring - sparken.
 Ben Hardin har varit med om tuffa tag förr. Han blir skakad men behåller fattningen. Hans undersökningar har gett honom en del intressant stoff som tyder på att stora och snabba pengar är i omlopp. Ben förstår nu också varför andra varit så angelägna om att oskadliggöra Henry - därav skottlossningen utanför Los Angeles. Till detta lägger han sin uppdragsgivares sätt att agera. Ben Hardin har utan tvivel kommit på någonting stort och han befinner sig helt klart på förbjudet och livsfarligt område..."
Läst 5 - 9 oktober 2010
Det här var en gammal bok från min bokhylla, som jag läst om nu. Senast jag läste den var nov. 1986! Nu tyckte jag inte den var något särskilt, utan faktiskt ganska rörig och väldigt mansdominerad. Jag tror att den har stått tillräckligt länge hos mig nu!
 

660. "Barnarovet" (Stranger in the House) av Patricia J. MacDonald
Richters 1985  (© 1983) Sidor 317  XX
"Det var en dag Anna Lange aldrig skulle glömma. Allting verkade så perfekt. Lilla Tracy låg och sov på övervåningen och Paul lekte stillsamt i trädgårdens solljus. Men plötsligt var allt förändrat. Paul var försvunnen och mörkret sänkte sig över Annas värld.
 Tio år gick och ingen trodde henne, men Anna var övertygad. Hon visste att hennes son fanns någonstans, att han levde. Och när hon väl fick rätt till slut visste hennes lycka inga gränser.
 Men lyckan förbyttes snart i en mardröm. Paul kom hem, men han liknade inte den charmige, guldlockige pojke Anna kom ihåg. Istället var han en tillsluten främling med ett dunkelt och hemlighetsfullt förflutet. Och Anna visste...
 Någon ur det förflutna gav inte upp. Någon ville fortfarande åt hennes pojke. Någon som inte skulle ge sig förrän Paul var död - och hans hemlighet borta med honom - för alltid..."
Läst 9 - 10 oktober 2010
Även denna boken kommer från min bokhylla, senast jag läste den var 1985. Nu tyckte jag den var hyfsat spännande. Jag kan tänka mig att jag tyckte den var jättebra då 1985, när jag själv hade små barn och förmodligen kunde känna med Anna Lange på ett litet annorlunda sätt än idag.
Skänkt till Röda korsets secondhand mars 2022.
 

661. "Ond cirkel" (The Unforgiven) av Patricia J. MacDonald 
Richters 1987  (© 1981) Sidor 318 
"Maggie Fraser - oskyldigt dömd för ett brott som hon inte begått - har äntligen sluppit ut från fängelset efter tolv år. Hon är redo att börja ett nytt liv bland människor som inte känner henne, och framför allt vill hon glömma mardrömmen hon har bakom sig.
 Genom brevkontakter har en mr Emmett gett henne anställning på en tidning som ligger på en liten enslig ö, och Maggie ser med glädje fram mot en ljus framtid.
 Men när hon kommer till tidningsredaktionen finns inte mr Emmett där, och så småningom ser det ut som om hennes liv återigen skulle bli som en mardröm.
 Någon har tydligen bestämt sig för att Maggie inte ska kunna glömma... Någon har satt sig i sinnet att göra hennes liv till en evig mardröm... Någon har för avsikt att visa henne att det är omöjligt att fly från det förflutna..."
Läst 11 - 14 oktober 2010
Wow, den här boken som Patricia J MacDonald hade skrivit före Barnarovet, höll mig faktiskt i spänning ända fram till slutet, även idag! Senast jag läste den var sep. 1987, och den ska absolut få stå kvar i bokhyllan!
 

662. "Flykten" (Little Sister) av Patricia J. MacDonald 
Richters 1988 (© 1986) Sidor 313
"26-åriga Beth Pearson hade trott att hon för alltid hade lämnat den gråa, trista småstaden hon hade växt upp i och att hon skulle slippa återvända dit och till de hemska minnena - ända tills hon en natt får ett telefonsamtal som kallar henne tillbaka till det förflutna.
 Hennes far har dött och därmed lämnat Beths 14-åriga syster, Francie, ensam och föräldralös.
 I hopp om att snabbt få begravning och bouppteckning avklarade och att installera Francie hos släktingar ser hon fram emot den dag hon kan återvända till sin ombonade tillvaro i Philadelphia, med ett trevligt jobb och en omtänksam pojkvän.
 Men vad Beth inte hade räknat med var att hon och Francie, som alltid varit som främlingar för varandra, plötsligt skulle känna syskonbanden, band som får Beth att önska att Francie ville följa med henne hem till Philadelphia och gå i skola där.
 Men det är då skräcken börjar. För Francie har en pojkvän som inte tänker släppa greppet om henne. Det är en underlig kille som i hela sitt liv har levat med en mörk hemlighet och en sadistisk mor. Och inget kan hindra Andrew från att få Francie att stanna kvar hos honom - för alltid."
Läst 14 - 17 oktober 2010
Även den här boken av Patricia J MacDonald höll idag, tycker jag. Den var med den tidens mått ruggig och spännande till det bittra slutet. Senast jag läste den var i sep. 1989 och den ska också få stå kvar i bokhyllan!
Om Patricia J MacDonald kan man läsa att hon var journalist innan hon skrev sin första rysare Ond cirkel. Hon var (är?) gift med en författare av thrillers, som hon driver (drev?) en specialbokhandel för spänningsböcker tillsammans med.
 

663. "Den odödlige" (Descent from Xanadu) av Harold Robbins 
Richters 1984 (© 1984) Sidor 320  XX
" Huvudpersonen i denna omvälvande och tuffa berättelse om en mans vansinniga krav på odödlighet är Judd Crane - en ungkarl som lever i överflöd och är beredd att besegra den oundvikliga döden - oavsett priset...
 Crane har allt man kan önska sig: makt, pengar, kvinnor. Och från sin lyxigt inredda jumbojet övervakar han regeringar, industrier och ett stort nät av ekonomiska intressen. Det finns inget han inte kan köpa - kanske inte ens ett evigt liv!
 Hänsynslös, sexuellt tilldragande och intelligent, vägrar Crane att finna sig i naturens lagar om åldrande. Med hjälp av en snygg, kvinnlig läkare - skyddsling till världens ledande expert på att förhindra åldringsprocessen - inleder Crane en farlig jakt för att hindra åldrandet och döden och läsaren förs med i en värld full av passion, lyx och intriger. Cranes sökande efter odödlighet för honom från Kina till Jugoslavien, från hans frodiga privata ö till en hemlig stad i Brasiliens avlägsna djungler, från styrelserummen där han kontrollerar sitt imperium till laboratorierna där han utsätter sin kropp för de mest sofistikerade och farliga experiment för att hindra åldrandet och riskerar därmed sitt liv i försök att uppnå sin stora dröm...
 I denna strävan är Crane villig att spendera miljarder, att offra hela sitt imperium, att överge kvinnan han älskar, att kämpa mot dem som vill stjäla hans hemligheter...
 Den odödlige är Harold Robbins starkaste roman hittills, laddad med erotik och spänning, och den har ett tema som de flesta av oss någon gång har lekt med i fantasin eller drömmen..."
Läst 17 - 20 oktober 2010
Om den här boken tyckte jag INTE! Jag plockade även denna bok från min bokhylla och det kan jag säga att där behöver den inte stå och ta plats längre! Läste den senast år 1985! Om boken: en dålig kvinnosyn och det där som stod om att den var "laddad med erotik och spänning" det håller jag definitivt inte med om, erotiken var nog mer åt grovporrhållet! Så totalt känslolöst. Skriven av någon med gubbsjuka kanske? Blärk!
 

664. "Kardinalens hemlighet" (Samaritan) av Philippe van Rjndt 
Richters 1985 (© 1983) Sidor 360  XX
"Medan mörkret faller över Warszawa står en stor människomassa och väntar tyst och tålmodigt utanför en kyrka. Det är julnatt, och personen de väntar på är Kardinal Stanislawski - mannen som blivit en symbol för deras frihetslängtan.
 Samtidigt, en bit därifrån, ligger en gammal kvinna på sin dödsbädd. En präst sitter bredvid henne, och för honom avslöjar hon någonting som hon burit med sig som en tung börda hela sitt liv - hemligheten om Kardinalens förflutna...
 Medan prästen ger sig ut i Europa för att få bevis för att det kvinnan berättat är sant, blir Stanislawski själv indragen i omtumlande händelser. Han hotas till livet, han flyr ut ur Polen, han dras in i en kamp där friheten för individer, folkslag, ja hela nationer står på spel.
 Vid sin sida har han den vackra agenten och konstkännaren Anna Letelier och den världsberömde amerikanske kirurgen Michael Turner. Deras kamp för dem världen runt och slutligen in i själva hjärtat av den hemlighetsfulla Vatikanstaten.
 Men de slåss hela tiden mot tiden. För det finns människor som är ute efter Kardinalens hemlighet. Och får de tag i nyckeln till hans förflutna först, kommer de att använda den till att krossa honom..."
Läst 22 - 30 oktober 2010
Ännu en bok jag läst om från min bokhylla och jag tror den tråkade ut mig ända från början, så den behöver jag inte behålla. Senast jag läste den måste ha varit 1986.
 

665. "79 Park Avenue"  (79 Park Avenue) av Harold Robbins
Wahlströms 1986 (© 1983) Sidor 317  XX
"Hon har känt fler män än hon kunde minnas, och några få som hon inte kunde glömma... styvfadern som fått henne ut på gatan... miljonären som varit villig att betala vilket pris som helst för henne... åklagaren som dragit henne inför rätta, och som var den ende man hon någonsin älskat..."
 "Harold Robbins är ofta väl hemmastadd i de miljöer han skildrar och hans eget liv kunde varit hämtat ur en av hans romaner.
 Han växte upp i New Yorks slum, men hans stora framgångar som författare gjorde honom snart förmögen och förde honom in i den hektiska, amerikanska jetset-världen.
 Harold Robbins är en av världens mest lästa romanförfattare och praktiskt taget alla hans böcker har legat på USA:s bestsellerlistor."
Läst 30 - 31 oktober 2010
Ännu en bok från bokhyllan, den andra av Harold Robbins. Den förra "Den odödlige" som det står om längre upp på denna sidan, tyckte jag inte om. 79 Park Avenue var lättare att ta till sig, då man mest fick följa en enda tjejs liv. Mycket dialoger gör boken lättläst. Nej, jag tror inte jag ska behålla den här heller! Läste den nog första gången 1986.

Oj, det blev visst läst en hel del gamla böcker från bokhyllan de här två senaste månaderna, hela 11 stycken!

 

 HEJ DU
som läser mina boksidor!
Skulle vara väldigt trevligt om du skrev
något i min gästbok någon gång! :o)
Tack på förhand!


Har du enbart fått upp denna sidan
utan min menyrad till vänster?

Klicka då här för att få fram menyraden

Sidan utlagd 2010-09-10

Tillbaks till bokindex
eller
Tillbaks till Pias Stuga

Design © Pias Grafik 2003 - 2022
 



2 besök 2010-10-29
1 besök 2010-09-29