Januari - Februari 2005
Sid 9

Senast lästa längst ned.

Januari 2005

116. "Rött regn" (Mystic River) av Dennis Lehane
Albert Bonniers förlag 2003 (© 2001)  XX
"Som barn var Sean Devine, Jimmy Marcus och Dave Boyle vänner. Men en dag hände någonting vidrigt - någonting som innebar slutet på deras vänskap och förändrade alla tre pojkarna för alltid.
 Tjugofem år senare: Sean är utredare på mordroteln, Jimmy är före detta fängelsekund -  och Dave försöker hålla ihop sitt äktenskap och betvinga sina demoner, som manar honom att begå fruktansvärda handlingar.
 När Jimmys dotter påträffas mördad får Sean fallet på sin lott - och tvingas möta ett förflutet som han hoppats han aldrig mer skulle behöva utsättas för. Han hamnar i konflikt med Jimmy, som vill ta lagen i egna händer. Och den huvudmisstänkte är redan inringad: Dave, som kom hem nersmetad med blod samma kväll som Jimmys dotter dog.
 Medan Sean försöker lösa fallet, drivs den hämndtörstande Jimmy allt närmare en moralisk avgrund. Och samtidigt undrar Daves hustru, om inte hennes man i själva verket lyckats dölja sin sanna natur för alla, kanske till och med för sig själv."
Läst 26 december 2004 - 2 januari 2005
En nästan 600 sidor tjock och blodig thriller, kan bli i mesta laget. Den här blev det i alla fall, en bok full av misslyckade, olyckliga människor, i många fall på grund av de vuxnas svek mot sina barn. Nej, ingen bok att komma ihåg någon längre tid. Oj, vi upptäckte just att maken köpt filmen "Mystic River" som gjorts efter denna boken, regisserad av själve Clint Eastwood!
 

117. "De röda skorna" (The Binding Chair) av Kathryn Harrison 
Albert Bonniers Förlag 2001 (© 2000)  XX

"När du blir vuxen kommer du att bli mycket vacker.
Dina fötter kommer att vara som de minsta
och mest fulländade lotusblommor.
Till dina friare ska vi säga att du aldrig grät
när dina fötter lindades..."

"May är fem år då hennes farmor utsätter henne för den brutala seden att linda små flickors fötter för att hindra dem att växa. Hennes gamla skor bränns upp och hon får ett par små röda broderade sidenskor. Detta övergrepp gör henne till krympling, samtidigt som hon får en stark vilja. Fjorton år gammal blir hon bortgift med en äldre man, men rymmer till Shanghai och börjar sitt nya liv på en bordell. Här möter hon sin blivande man Arthur, en godhjärtad, rörande naiv västerlänning, som besöker henne som representant för Samfundet för fötternas befrielse. May inlemmas i Arthurs förmögna familj och finner omedelbart en besläktad själ i makens systerdotter Alice.
 Från sena 1800-talets Shanghai till England och Franska Rivieran på 1920-talet får vi växelvis följa den vackra, begåvade men destruktiva May, som försöker glömma sitt förflutna, och den unga, egensinniga Alice, som är inriktad på framtiden - och båda är de hårt bundna till varandra."
Läst 2 - 6 januari 2005
En hemsk bok om flicka som utsätts för den barbariska, kinesiska sedvänjan att linda småflickors fötter. Det är så fruktansvärt att man mår illa när man läser om det, hur tårna böjdes mot hälen tills de bröts och därefter lindades. Den egentliga orsaken är bara för vedervärdig att nämnas här. Läs boken istället, det är den värd!
Bortrensad mars 2022.
 

118. "Da Vinci koden"  (The Da Vinci Code) av Dan Brown 
Albert Bonniers Förlag 2004 (© 2003)  XX
"Harvardprofessorn i religiös symbolik, Robert Langdon, befinner sig i Paris för att hålla en föreläsning när han väcks av ett telefonsamtal. Den åldrade intendenten på Louvren har blivit brutalt mördad inne på museet, och ett märkligt chiffer har hittats intill hans kropp. Langdon kallas till platsen för att hjälpa till att lösa gåtan, ovetandes att polisen också håller honom för misstänkt till dådet.
 Medan Langdon och den franska polisens kryptograf, Sophie Neveu, söker avtäcka det gåtfulla meddelandet finner de ledtrådar gömda i Leonardo da Vincis verk - ledtrådar som är synliga men samtidigt skickligt förklädda av konstnären.
 En koppling till den mördade intendenten stärks när det avslöjas att han tillhört Prieuré de Sion - det sekreta sällskap som innehållit medlemmar som Newton, Botticelli, Viktor Hugo och da Vinci. Langdon misstänker nu att de är en fantastiskt historisk hemlighet på spåren, en hemlighet som genom århundradena bevisats var lika upplysande som farlig. Ifall det labyrintiska pusslet inte hinner dechiffreras i tid går en explosiv forntida sanning i graven.
 En rasande kapplöpning vidtar."
st 6 - 11 januari 2005
Så har jag då också läst denna världsberömda, kritikerrosade thriller, som blev en sådan sanslös braksuccé, när den utkom i USA. I början tyckte jag den var lite spännande och jag hade ju högt ställda förväntningar också så klart, men jag tyckte ganska snart att den var tröttsam och ointressant!!! Är inte konstintresserad eller speciellt religiös, så jag fann inget som helst intresse i att finna sanningen i gamla religiösa symboler!! Jakten på sanningen sträcker sig över 500 sidor i en stor, tjock bok, som inte så lite påminner om en bibel!
 

119. "Ont blod" (Scott Free) av John Gilstrap 
Richters 2004 (© 2003)
"
Ett litet plan med två personer ombord kraschar under ett oväder. Piloten dör omedelbart, men 16-årige Scott överlever.
 Pojken är alldeles ensam i snön och kylan. Han är chockad och förvirrad och har ingen plan för hur han ska överleva. Det är natt, det finns vargar i området, han har ingen mat och han håller på att frysa ihjäl.
 Scott klarar natten men inser att han inte kommer att överleva om han inte hittar hjälp snart. Han ger sig iväg i den djupa snön. Efter många timmar ser han hur det lyser i ett litet fönster långt borta - nu är han räddad!
 Men mannen som bor i stugan vill allt annat än hjälpa Scott. Snart förstår Scott att mardrömmen inte är över - den har bara börjat..."
Läst 11 - 16 januari 2005
Den här boken är däremot ruskigt spännande! På ett ställe framkallade den dessutom att mina tårar skymde sikten och det kan jag säga, händer inte ofta! Halva boken bara sträckläste jag med andan i halsen. Pojken Scott får uppleva många ruskiga syner, men överlever kanske på grund av att han gått en överlevnadskurs och för att han är intelligent.
Verkligen en bok att rekommendera om du vill ha spänning!!
 

120. "Innan frosten" av Henning Mankell 
Leopard förlag 2003 (© 2002)
"På kvällen den 21 augusti 2001 får Ystadpolisen ett märkligt samtal. En person påstår sig ha sett brinnande svanar över Marebosjön. Kur Wallander åker ut till sjön för att undersöka vad som hänt. I sällskap har han sin dotter Linda som några veckor senare ska träda i tjänst vid Ystadpolisen.
 De hittar inga spår. Men redan efter ett par dagar ringer en upprörd lantbrukare och berättar att någon bränt ihjäl en av hans ungtjurar. Allt tyder på att en djurplågande sadist ligger bakom de makabra dåden.
 Några dagar senare försvinner en kvinnlig kulturgeograf som kartlägger gamla stigar i Skåne och därefter en av Lindas bästa väninnor. Spåren leder rakt mot Guyanas djungler och kristna domedagsvisionärer. Och Lindas poliskarriär hotas innan den ens har börjat."
Läst 16 - 21 januari 2005
Den här Mankelldeckaren tyckte jag var spännande från början ända fram till slutet. Inte alls lika dyster och ödesmättad som "Mördare utan ansikte". Dessa två är faktiskt de enda böcker jag läst av Mankell, men kanske blir det fler nu. Positivt att dottern får spela en större roll i denna bok och att det mesta av handlingen kretsar runt henne. Detta kanske för att jag, när jag läste förra boken, hela tiden hade Rolf Lassgård för ögonen och det kan ju vara lite tröttsamt med färdiga bilder! Att den utspelas i mitt eget landskap tycker jag förstås också är ett plus.

 

121. "Hemkomsten" (The Return Journey) av Maeve Binchy
Prisma 2002  (© 1998)  XX
"En resa rakt in i människohjärtat - berättelser som trollbinder läsaren."
"Hemkomsten handlar om kärlek, förlorade ögonblick, nya upptäckter och återföreningar.  Här är berättelsen som visar bedrägligheten i första intrycket.
 Om hur en man och en kvinna ringaktar varandra vid första anblicken. För att sedan helt ändra uppfattning.
Här finns också historien om:
* en osäker hustru som klänger sig fast vid ordning och reda, för att upptäcka att kaos kan vara förlösande
* två personer på resa som förväxlar sitt bagage och upptäcker att när du öppnar en främlings väska går du in i hans liv
* en sekreterares tysta förälskelse i chefen, en förälskelse som vänds i likgiltighet när den verkligen prövas.
 Och många, många flera situationer som skildrar gripande, ironiska och ofta humoristiska upplevelser som lockar till skratt, leenden och tårar.
Läst 22 - 24 januari 2005
En bok fylld med små korta berättelser, var och en med sin charm. Bäst minns jag nog en som heter "Spänning", för det komiska slutet. Idealisk bok för dem som inte läser så mycket, utan bara lite då och då. Jag föredrar nog längre saker.
 

122. "Slav" En sann historia av Mende Nazer och Damien Lewis 
Albert Bonniers 2004 (© 2002)  XX
"Mende Nazer är en ung nubisk kvinna från Sudan. Hon är muslim och drömde som barn om att bli läkare. Våren 1992 slås hennes värld i spillror. Vid ett brutalt överfall på hembyn blir hon som tolvåring tillfångatagen av arabisk milis och bortförd till Khartoum där hon säljs som slav till en förmögen familj. I sex år arbetar hon dag och natt utan någon som helst lön, hålls inspärrad och misshandlas.
 Mende sänds sedan till en sudanesisk diplomat i London där slaveriet fortsätter - en nutida mänsklig och politisk tragedi. När hon till sist lyckas fly vidtar en förtvivlad väntan på asyl. Men hjälp av den brittiske journalisten och Sudan-experten Damien Lewis har hon tecknat ner sin skakande historia."
" Den 8 januari 2003 beviljades Mende Nazer efter en andra prövning permanent uppehållstillstånd i Storbritannien. Hon är bosatt i London och utbildar sig till sjuksköterska."
Läst 24 - 29 januari 2005
En fruktansvärt hemsk historia, som dess värre är helt sann. Man tror ju knappt att det förekommer slaveri i våra dagar, men denna boken bevisar motsatsen. Att ett barn blir bortrövat från sin hemby, våldtagen, säljs, hålls innelåst, behandlas som ett djur, tvingas arbeta från tidig morgon till midnatt, ta emot hugg och slag, äta familjens matrester i särskilda skålar mm är riktigt äckligt magstarkt. En enorm tur att Mende till slut lyckades rymma och jag unnar henne verkligen allt gott i framtiden. Det trista med det hela är att det finns många, många fler barn som är liknande situationer. En mycket tankeväckande och läsvärd bok!

 

123. "Katten som inte dog" av Inger Frimansson 
Pan 2000 (© 2000)
"Beth och Ulf är ett par i yngre medelåldern som bor i Stockholmsförorten Hässelby. När romanen börjar befinner paret sig på sitt sommarställe i Västergötland. Beth är orolig för deras förhållande, hon är rädd att Ulf ska lämna henne.
 Efter ett besök i Falköping hos Beths föräldrar kommer de tillbaka till torpet än mer illa till mods. Mamman är dement och aggressiv. Dessutom har de fått veta att ett par farliga interner rymt från den närbelägna Tidaholmsanstalten.
 Under kvällen dricker de en hel del. Plötsligt märker de att någon är vid uthuset. Beth grips av ett uppflammande ursinne mot inkräktaren som hon tror är en av de förrymda internerna. Hon sliter åt sig en yxa och rusar mot honom. När han höjer händerna till försvar slår hon till besinningslöst."
Läst 29 -31 januari 2005
Första boken jag läser av Inger Frimansson och jag tycker hon skriver väldigt enkelt och ledigt. Den känns väldigt "svensk" och det är ju trevligt. Innehållet är kanske inte lika trevligt! När spriten går in, så kan människor göra de mest märkliga saker... Konstigt nog hamnade även dessa huvudpersonerna i Afrika (precis som i förra boken) och man får lära lite om massajernas liv. Kanske kan man säga om huvudpersonen Beth, att synden straffar sig själv, eller nåt? Att brott inte lönar sig? Äsch, jag vet inte... Snabbläst bok i alla fall.

 

Februari 2005

124. "Ett mycket bättre liv" av Inger Frimansson 
Pan 2002 (© 2001)
"Daghemmet Vitsippan i Hässelby förbereder sin tjugoårsfest. Barn och personal plockar vårblommor i en solig ekbacke medan fyraåriga Angelica, som har lätt feber, sover i sin vagn en bit bort. Allt andas idyll. Men när personalen återvänder till barnvagnen är den tom - Angelica är spårlöst försvunnen.
 Det är en man som har kidnappat Angelica. Han gör det på uppdrag av Janna, kvinnan han älskar, som håller på att bygga upp ett sektliknande litet samhälle på en avlägsen plats i Norrland. Hennes syfte är gott. Hon oroar sig för miljön och långt från storstaden ska en ny generation få chansen att leva i ett strålningsfritt samhälle. Hon får med sig ett tiotal vuxna och en handfull barn.
 Problemet är att det enbart är pojkar. Flickor måste hon skaffa på annat sätt.
 I Ett mycket bättre liv får vi följa handlingen genom tre olika personers ögon. Den fyraåriga Angelica som rövas bort, Magda, den dagisfröken som hade ansvaret för henne när hon försvann, och Daniel, en av de många män som blir så attraherade av Janna att de är villiga att begå brott för hennes skull."
Läst 31 januari - 4 februari 2005
Lutar lite åt att jag fått en ny favoritförfattare *s*. Frimansson skriver med stor inlevelse om vardagsnära situationer. Tänk om detta hänt ditt barn! Ruggig och spännande bok om händelser som mycket väl skulle kunnat hända i Sverige just idag. Rekommenderas!
 

125. "Cathys flykt" (My Sister's Keepers) av Bernadine Kennedy
Richters 2003 (© 2001)  XX
"16-åriga Cathy har mist sina adoptivföräldrar i en tragisk olycka. Nu står hon ensam i världen och blir ett lätt offer för den stilige Nico, som hon träffar på en teaterskola.
 Nico är 25 år äldre än Cathy, men för henne spelar åldersskillnaden ingen roll. Han är omtänksam och generös och Cathy njuter av hans uppvaktning. När han friar till henne säger hon ja.
 Bröllopsnatten blir till en mardröm. Då upptäcker Cathy att Nico i själva verket är en iskall, samvetslös människa med perversa böjelser. Hon förstår snart att han dras till småflickor. Cathy måste försöka ta sig ur det helvete hon hamnat i..."
Läst 5 - 6 februari 2005
Ensam i världen var hon förstås inte, som det stod i baksidestexten, utan i familjen fanns även ett par äldre tvillingsystrar, med mycket märkligt, asocialt beteende. De driver tillsammans en affär med ockult innehåll. Cathy får mer ta hand om dem, än de om henne, trots att hon är mycket yngre.
 Cathy kastar sig in i äktenskapet med Nico, men förstår att hon hamnat i händerna på en pedofil. Efter ett år som gift, föder hon ett barn. Till slut ser hon sig tvungen att fly med sitt barn för att rädda det undan dess far. Spännande och ruggig! En riktig sträckläsarbok!
Bortrensad mars 2022.
 

126. "Heta bönor" (Smart vs. Pretty) av Valerie Frankel 
Richters 2002  (© 2000)  XX
"Hur går det när en singeltjej i trettioårsåldern flyttar ihop med sin syster som alltid varit hennes största rival?
 Svaret vet Francesca Greenfield, en smart karriärinriktad storstadstjej. För att rädda familjeföretaget efter föräldrarnas död hamnar hon i kaffebranschen tillsammans med sin söta, charmiga syster Amanda.
 Problemen hopar sig redan i början. En hysterisk PR-kvinna, rekryterad av en av Francescas värsta fiender, försöker sabotera för systrarna. För att få fart på affärerna utlyser hon en tävling där Mr Kaffe ska koras. Bland det pinsamt självmedvetna, halvnakna kandidaterna finns dock ett och annat guldkorn, vilket gör tävlingen riktigt spännande trots allt.
 Men allt är inte frid och fröjd. Utan att från början vara medvetna om det dras systrarna in i en mordhistoria, där kaffebönor från Vietnam spelar en viktig roll...
Läst 6 - 10 februari 2005
Absolut ingen sträckläsarbok! Kan tänka mig författarens funderingar innan hon skrev boken så här: Hmm, vad ska boken handla om denna gången, har ju redan skrivit fyra deckare, så nu får det nog bli en roman. Jag tar något populärt ämne, som t ex Bridget Jones, men för att göra det ännu bättre så fördubblar jag henne till två +30 singeltjejer istället. Låt se här nu, Choklad har det redan skrivits om, så vad ska jag då ta? Hmm, kaffe kanske går hem och så kan jag skriva lite värdelöst vetande om kaffebönor. Hmm, nåt mer? Kanske säkrast att jag ändå håller mig till deckargenren, så jag stoppar in ett mord också för spänningens skull!
Om jag gillade boken? Vad tror du? Nej och dubbelnej! Har det inte skrivits tillräckligt många sådana här böcker redan??
 

127. "Den andra pojken" (The Wrong Boy) av Willy Russel 
Forum 2001 (© 2000)  XX
"Raymond Marks bor med sin mamma i Failsworth, en pålitligt gråtrist engelsk småstad. Han är som elvaåriga pojkar är mest - han samlar serietidningar och spelar fotboll, han busar och leker.
 Hans pappa lämnade fru och barn när han blev störtkär i en femsträngad banjo, hans mamma sitter i kassan i snabbköpet, hans älskade mormor ångrar att hon inte gifte sig med Jean-Paul Sartre.
 Livet går sin gilla gång ända tills Raymond och hans kamrater börjar fånga flugor nere vid kanalen. Själva finner de fångstmetoden genialisk. Omgivningen finner den skandalös och oanständig.
 I ett slag förändras allt då Raymond utses till syndabock."
Läst 11 - 17 februari 2005
En ovanlig och fängslande bok, om hur en liten pojkes liv kan gestalta sig, när han utsätts för illvilligt förtal och delvis falska beskyllningar. Det går så långt, att han drivs till sjukdom och hamnar på låst anstalt.
Det finns en hel del humor i den här boken, men den blandas också med djup tragik och man kan absolut inte låta bli att känna för den lille pojken/mannen.
Man får ta del av Raymonds liv, genom brev som han skriver till sin stora idol Morrissey, under resan till Raymonds första riktiga jobb.
Det här är Willy Russels debutbok, som det tog honom hela TIO år att skriva! Han har även skrivit böckerna Shirley Valentine och Timmarna med Rita.
Absolut läsvärd!
Bortrensad mars 2022.
 

128. "Södertypen" av Bernt Rosengren
Prisma 1986 (© 1986)
"Södertypen är en roman om ett yrke, typografens, och om en tidning, Aftonbladet - och samtidigt en roman om kärlekens lycka och stora vånda. Här finns ett festligt och brokigt persongalleri: förutom Södertypen möter vi Bettan Sandal och Rubbade Rogge, AB-grafikernas ordförande Ålen, Sture Ring, Dieter Strand, Axel Liffner, boxaren Christer Corpi och många, många andra. Diktade gestalter umgås alltså med kända personer som dyker upp under sina riktiga namn och med ibland autentiska repliker i någon av berättelsens tre viktigaste miljöer: Aftonbladet, den jugoslaviska kvarterskrogen Bosna, gymet och boxningsklubben Puma.
 Södertypen är ett slags facklig social äventyrsberättelse, i vilken realismen inte utesluter fantasteri, och en politisk roman i den meningen att Roffes oro inför utvecklingen inom den grafiska kåren gäller något som egentligen angår oss alla: vilka ska bestämma över Södertypen är en roman som vill väcka, roa och oroa. På flera plan."
Läst 17 - 20 februari 2005
Boken tillägnades de 100-årsjubilerande svenska typograferna, 1986 då förmodar jag. Intressant för mig, som känt på den här branschen, men kanske inte för vem som helst annars. "Storyn" om Roffe Gutén, en 28-årig typograf, som kämpar med sin f d tjej Bettan, om vårdnaden om deras son, känns lite för konstruerad och tunn. Ja, ja, läste den mest för skojs skull.
 

129. "Svara mig" (Rispondimi) av Susanna Tamaro
Forum 2001 (© 2001)  XX
"En föräldralös flicka får veta att hennes älskade mamma var prostituerad och hennes pappa en okänd kund. En kvinna tänker tillbaka på sin svartsjuke och tyranniske man som ständigt misstänkte att han inte var far till deras son. En man begår i vredesmod en våldshandling han får ångra under resten av sitt liv.
 Det är tre av de människor vi möter i Susanna Tamaros nya bok, hennes hittills starkaste, som inkännande behandlar nutidsmänniskans sökande efter sanning och livsinnehåll.
 Dessa känslomässigt omtumlande berättelser om män, kvinnor och barn handlar i mycket om de största av frågor: Vad är kärlek? Och vad är livets mening?"
Läst 20 -21 februari 2005
Vet faktiskt inte vad jag ska skriva om den här? Hade totalt missat att det var tre berättelser och inte en i denna lilla bok. Alla handlar de om människor med olika trassliga och trasiga familjeförhållanden. Vet inte om den sa mig så mycket egentligen??
 

130. "Påtaglig risk att skada" av Tove Klackenberg
Natur och kultur 2002 (© 2002)  XX 
"Två barn hittas mördade i en garderob. Inledningsvis ser det ut att bli ett enkelt fall för åklagare Svea Lundström Duval - åtal har redan väckts mot de båda föräldrarna. Men Svea märker snart att det är något som inte stämmer. Varför går inte historierna ihop? Vem ljuger? Och hur kommer det sig att modern, Jenny, inte reagerar på anklagelserna som riktas mot henne? För att få svar på dessa frågor inleder Svea till slut en egen undersökning och finner en betydligt mer komplicerad historia än den hon själv har presenterat i rätten. Samtidigt står det alltmer klart att någon förföljer Svea, någon som vill henne illa.
 Tove Klackenbergs debut Påtaglig risk att skada är något så ovanligt som en svensk kriminalroman i rättegångsmiljö. Tingshuset i det fiktiva Bäckby i Värmland blir skådeplats för småstadsidyllens dolda konflikter, en slutstation där skuld ska avvägas och ansvar utmätas."
Läst 21 - 23 februari 2005
Jag tyckte den här boken var helt okey! Lite lagom spännande då och då och ett, inte helt förutsägbart slut. Författaren bör väl vara insatt i området, eftersom hon tidigare har varit advokat och numera arbetar som åklagare.
 

131. "Tarzans tårar" av Katarina Mazetti
AlfabetaAnamma 2004 (© 2003)  XX
"Janne har sannerligen inte bett om att bli förälskad i Tarzan, kvinnan med bröst som taxöron och två ungar i släptåg. Och hon ser honom mest som ett besvärligt virus - så fort hon blivit av med honom kommer han tillbaka i muterad form och sprider trivsel och dyra presenter omkring sig. Dessutom försöker hon leva på luft i väntan på Mikael, den fallne ängeln, mannen som hon inte kan sluta älska trots att hans schizofreni leder honom vilse i det jordiska.
 Tarzans två barn ser, förstår och missförstår mer än de vuxna anar.
 Tarzans tårar är en roman om fattiga och rika, kärlek och ensamhet, omöjliga val och konsten att leva tillsammans i nuet... Det är ju rena djungeln därute!"
Läst 24 - 26 februari 2005
Lättläst bok om ensamstående mamma med två barn, som kämpar tappert för att få pengarna att räcka till, även om de aldrig gör det. Säkert många som känner igen sig i den situationen, men om det är såå roligt vet jag inte. Saknar lite glimten-i-ögat från hennes "Grabben i graven bredvid", som jag tyckte var snäppet bättre.
 

132. "Det gud inte såg" av Helena von Zweigbergk
Semic 2002 (© 2002)  XX
"Det som fick mig att kräkas den gången, när det gick upp för mig vad som egentligen hade hänt, var nog inte graden av grymhet i brottet. Även om den var hög nog. Det var grymheten i livet som fick det att vända sig i magen på mig.
 Gun Johansson på kvinnofängelset har begått ett synnerligen makabert brott. Hon väcker stark fientlighet, till och med hos sina medfångar. Stämningen runt henne blir alltmer hätsk.
 Vem är hon? Hur har hon hamnat här? Och hur kan hon fortfarande hävda att hon är oskyldig?
 Den enda Gun pratar med är Ingrid, fängelseprästen, som blir besatt av hennes öde. Ingrid måste få klarhet i vad som har hänt. Men sökandet leder henne in i ett mörker som hotar att uppsluka allt som hon håller kärt. Sitt hopp. Sin kärlek. Sin tro."
Läst 27 - 28 februari 2005
Kriminalroman av en "ny" författare, som jag faktiskt inte vet så mycket om eller har orkat ta reda på heller. Boken, nja, dystert och eländigt är det och värre blir det, ju längre man läser. Att en eländig barndom sätter djupa spår, det vet vi väl vid det här laget? Spännande? Nej, inte speciellt, mest tragiskt.

 

 

Har du läst samma böcker som jag?
Vad tyckte du?
Kommentera gärna i  min
 Gästbok

eller ge mig ett boktips!

Har du enbart fått upp denna sidan
utan min menyrad till vänster?

Klicka då här
för att få fram menyraden

Sidan utlagd 2005-01-02

Tillbaks till Pias Stuga

Design © Pias Grafik 2003 - 2022
 

 

Ny räknare 2011-08-19

26 besök 2010-09-16
20 besök 2010-03-17
18 besök 2010-02-10
16 besök 2009-11-04
11 besök 2009-03-11
10 besök 2009-01-21
7 besök 2008-11-13

86 besök 2007-01-24
därefter förlorad statistik igen

33 besök mellan 2005-10-07 - 2005-11-21
Förlorat gammal statistik!